Wheerlicht: groen en waterrijk

Wonen in Wheerlicht is deel uitmaken van een stoer en expressief gebouw dat gezicht geeft aan de wijk Wheermolen, maar ook: genieten van een ruim en licht appartement dat volledig is ingericht op een unieke, prettige woonbeleving. Jouw tuin of terras aan het water draagt daar een belangrijk steentje aan bij!

Markante vorm
Ingebed tussen eengezinswoningen en galerijflats vormt Wheerlicht het overgangsgebied van laag- naar hoogbouw. De markante vorm van het gebouw, een romp van vier lagen en een kop van zes lagen, is hier volledig op afgestemd. Binnen deze contouren hebben de 52 appartementen en circa 500 vierkante meter aan bedrijfsruimte hun plek gekregen. De parkeerplaatsen liggen half verdiept onder het gebouw.

Strak en speels
Architect Koen Verheij van Geusebroek Verheij Architecten ontwierp Wheerlicht volgens een strak stramien. Met o.a. dubbele verdiepingshoogten en afwisselend open en gesloten geveldelen gaf hij dit stramien een speelse invulling. De rode, strak uitgevoerde bakstenen gevel in combinatie met veel grote raampartijen geven Wheerlicht verschillende gezichten: stoer en robuust, maar ook open en vriendelijk.

Aandacht voor groen
Niet alleen het gebouw, ook de openbare ruimte is zo veel mogelijk op de directe woonomgeving afgestemd. Het groene karakter van de wijk is hierin een belangrijk aandachtspunt. Zo wordt de groenstrook aan de voorzijde van het gebouw doorgezet. De brede singel aan de achterzijde draagt op natuurlijke wijze aan het groene karakter bij.