Ontwerp wheerlicht

De architectuur van Wheerlicht

Het ontwerp van Wheerlicht is afkomstig van Geusebroek Verheij Architecten uit Amsterdam. Een architectenbureau dat er om bekend staat met z’n ontwerpen bijzonder veel aandacht te besteden aan zaken als schoonheid, identificatie, individualiteit en flexibiliteit.

Wheerlicht is een expressief gebouw met karakter dat de wijk een gezicht geeft. Daarbij is de keuze gemaakt om een rode baksteen te gebruiken voor de gevel. Dit is anders dan in deze wijk te vinden is. Het valt zo op, maar past qua kleurstelling in de wijk.

Daarnaast is Wheerlicht een “gelaagd gebouw”, dat op de verschillende schaalniveaus verschillende gezichten laat zien. Door het krachtige materiaalgebruik en structuur van de gevel kan het zich meten met de hoogbouw aan de Churchilllaan.

 

Over Geusebroek Verheij Architecten

Peter Geusebroek en Koen Verheij zijn in 2012 een gezamenlijk bureau gestart. Het bureau zet de zaken van Geusebroek Stefanova Architectenbureau voort, waar Koen tot dan toe in dienst was. De afgelopen jaren hebben zij met veel enthousiasme en succes samengewerkt aan stedelijke woningbouwprojecten. Het bureau heeft daarbij ruime ervaring in nieuwbouw, renovatie en restauratie voor zowel de sociale als de commerciële markt.

Peter en Koen zijn een goed ingespeeld team dat gezamenlijk aan hun opgaves werkt. Ze combineren hun liefde voor architectuur met hun ervaring over wensen en behoeftes van bewoners en opdrachtgevers.

Geusebroek Verheij Architecten zet zijn brede kennis van zaken in om in te spelen op de veranderende markt. Ze staan flexibel in het proces en omarmen nieuwe en verfrissende strategieën. Zo werken ze mee aan initiatieven voor consument gericht bouwen, het werken met nieuwe tekentechnieken (BIM) en het in teamverband initiëren van projecten.
Meer informatie: geusebroekverheij.nl